Bu Blogda Ara

atinayolcusu

@atinayolcusu

23 Temmuz 2018 Pazartesi

NİKAH SALONUNA GİRMEDEN MUTLAKA DÜŞÜNMENİZ GEREKENLER

Evlilik iki kişinin hayatını birleştirmesidir. O zamana kadar yalnızdınız veya bambaşka bir hayata sahiptiniz ama şimdi büyük bir değişim sizi bekliyor. Evlilik çoğu genç kız için tozpembe bir hayaldir. Ancak, evliliğinizin hayallerinizdekine yakın bir hayat olmasını istiyorsanız bazı şeyleri dikkatlice düşünüp karar vermelisiniz. Eğer vakit varken hayatınıza bir müdahalede bulunmazsanız ileride beklenmedik sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ben yazımda genel hatları çizeceğim. Bu kriterlerin dışında sizin de olmazsa olmazlarınız, beklentileriniz, düşünceleriniz nelerdir belirleyip bunları da değerlendirmeniz gerekmektedir.


Aileye Karşı Tutum
Sizin ailenize saygılı davranıyor mu? Sizi ailenize karşı olumsuz düşüncelerle etkilemeye çalışıyor mu? Peki siz? Aileler uzakta olup görüşmeseniz bile hayatınızdan çıkaramayacağınız kişilerdir. İki taraf da aile konusunda saygılı davranmak zorundadır. Aileye yapılan saygısızca tutumlar, eşler ve aileler arasında geçimsizlik oluşturmaktadır.
Ödün Verebilmek
Hayatınız boyunca birlikte büyük küçük birçok karar alıp uygulayacaksınız. Bazen siz bazen karşı taraf çok istese bile gerektiğinde bir şeylerden vazgeçmek zorunda kalacaktır. İkiniz de böyle durumlarda gereken hassasiyeti gösterip, üstünüze düşen her neyse yapabilecek misiniz? Yoksa bu konular sizin aranızda sorunlara dönüşebilir mi?
Çocuk Düşüncesi
Çocuk sahibi olmak, çocuk sayısı, çocuk bakımı, çocuk terbiyesi ve hatta çocuk cinsiyeti hakkında tutumlarınız benziyor mu? Çocuk sahibi olmak için evlenmek isteyen biriyle, çocuk sahibi olmak istemeyen ancak birbirine çok aşık iki kişi ne kadar sağlıklı bir evlilik geçirebilir? Çocuk hakkında evlenmeden önce konuşmayı tercih etmeyen çiftler, bu konuların eşler ve aileler arasında büyük problemlere neden olabileceğini bilmelisiniz.



Sağlıklı İletişim
“Sözcüklerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız.”
Konfüçyüs
Karşınızdaki kişiyle ciddi konuları konuşabilmelisiniz. Hayat nasıl ki iyi günde kötü günde devam ediyorsa, kuracağınız birlikteliğin size destek, sığınak, güvenli bir liman olabilmesi için birbirinizle sağlıklı iletişim kurabilmeniz evliliğinizin uzun ömürlü olması için önemli bir faktördür.
Sorumluluk Bilinci
Haklarımızı ve sorumluluklarımızı bilerek yaşamalıyız. Evlilik bir ortaklık olarak düşünülebilir, bir hayatı ortak yaşamaya söz vermektir. Bu ortaklıkta herkesin sorumluluğu olmalı ve herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Evlilik sorumlulukları hakkında düşüncelerinizi birbirinize açıkça ifade etmelisiniz. Sorumlulukların eşit dağılmaması ya da alınan sorumluluğun yerine getirilmemesi ilişkilerde yıpranmalara yol açabilir.
Hedef veya Hayaller
Evlenmeyi düşündüğünüz kişi ile hayallerinizi ve hedeflerinizi paylaşın. Evlendikten sonra hayallerinizi geride bırakmanız isteniyorsa bu sizi mutsuzluğa sürükleyebilir. Eğer anlaşılıp, orta yol bulunamıyorsa ciddi bir tercih sizi bekliyor demektir.
Siz karşı tarafın hayalleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Karşı tarafın mutluluğu da sizin mutluluğunuz kadar gereklidir.
Evliliğe Hazır Olmak
Anlaşılması en güç maddelerden biri de kişinin kendisinin ve karşısındakinin evliliğe hazır olup olmadığına karar vermesidir. Çünkü ortada bir sevgi varsa insanın gözüne perde iner, olumsuzlukların hepsinin evlilik sihriyle yok olacağına inanır. Çünkü öyle olmasını istiyor. Aslında farkında olduğu bir problem var ama çözmeye çalışmak yerine bunu ertelemeyi tercih ediyor. Eğer çözmeye çalıştığı sorunun çözülmediğini görürse o zaman daha büyük bir ikileme düşeceğini beyin algılar ve rahatı için bu yolu seçer.

Evlilik kadar ciddi bir olayda hem de geleceğinize yön vermeden önce iyi düşünüp hareket etmek zorundasınız. Kendinize ve karşınızdaki kişiye karşı dürüst olmanız dileğiyle…


Copyright © 2018 Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder